Dristige spådommer om SAS

  • 10.02.2010 kl.17:14 i Blogg
For nøyaktig ett år siden i går kunne vi lese dette i E24:

Vi kan være trygge på at dette ikke er siste gangen staten må stille opp for SAS. Det er på en måte blitt vår versjon av bilselskapene i Detroit - selskaper som går stadig dårligere til tross for statlig hjelp, sier rådgiver i Civita Marius Doksheim til E24.

For denne uttalelsen fikk Marius kjeft. Han fikk kjeft av E24s lesere, der en av de mer intelligente kommentarene lød omtrent som følger:

Det som enda værre er, er at det ikke er professorer som gir uttalelser til E24, men rådgivere!!! Hjelp... For å bli rådgiver trenger man vel nesten ikke å ha fullført videregående engang..... Civita? Er det filosofavdelingen til E24?....

Men Marius fikk kjeft fra flere. Han fikk også kjeft fra en av sjefene i SAS, som bl.a. skrev dette i en mail til Marius:

Selv om jeg er tilhenger av fri meningsytring kan ikke Civita ha spesielt dyp kjennskap til dette temaet, basert på sitatene i saken: "- Vi kan være trygge på at dette ikke er siste gangen staten må stille opp for SAS."
Jeg vet ikke hvilke analyser Civita funderer denne "tryggheten" på, men sitatet må tolkes som at Civita mener SAS har vært et evig pengesluk for sine eiere, deriblant staten. Til opplysning kan dere ta med dere videre at SAS har hatt en emisjon tidligere, og denne fant sted for over 50 år siden. Dette var altså sist gang staten bidro med penger til SAS, og skal man legge dette til grunn er det et tynt fundament for Civitas påstand. I tillegg må det sies at dette ikke er "statlig hjelp" slik Civita hevder, men en helt ordinær emisjon gjennomført på et forretningsmessig grunnlag, hvor halvparten av emisjonen er garantert av private investorer.

Nå, nøyaktig ett år etter, er det kanskje grunn til å gi Marius litt ros?

For helt på jordet var han jo ikke.
hits