Nei takk til Valla!

  • 26.03.2010 kl.15:15 i Blogg
Forleden presenterte Klassekampen Gerd-Liv Valla som en mulig ordførerkandidat i Oslo. Arild  Rønsen, som selv har bakgrunn fra partiet Rødt, mener at dette var  "den uten sammenlikning mest oppløftende tittelen" han hadde lest i Klassekampen den siste måneden. "Hvis noen greier å få Gerd-Liv Valla til å stille som ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i hovedstaden, vil uttrykket scoop få helt nytt innhold," skriver Rønsen, som åpenbart er svært begeistret for tanken.

Etter min mening er det en skandale, hvis Valla blir ordfører i Oslo - akkurat som det var en skandale at hun i sin tid ble justisminister. En som har vært motstander av  demokratiet, og som ikke vil ta et oppgjør med det siden, bør ikke få være den fremste politiske vokter hverken av rettsstaten eller hovedstaden. En ordfører bør virke samlende, ikke splittende.

Valla var på 70-tallet medlem av Kommunistisk Universitetslag (KUL), som samarbeidet med den stalinistiske organisasjonen Kommunstisk Arbeiderforbund (KA). Så sent som i 1980 var det et oppgjør om Stalin i organisasjonen, der de som var skeptiske til Moskvaprosessene ble ekskludert. Under avstemningen hvor dette ble tatt opp, stemte Valla med Stalinfløyen. 

Valla har siden ikke villet ta avstand fra det hun gjorde, men uttalte i stedet følgende til Tidens Tegn da hun var justisminister i 1997: "Jeg har liten sans for å sitte 20 år etterpå og angre på det jeg gjorde."

Og det er kanskje ikke så rart. Såvidt jeg husker, var Vallas anbefaling å stemme Rødt ved siste valg.

Det er mulig Valla trengs i partiet Rødt.

I Oslo trenger vi henne ikke.
hits