Ekskluderingsministeren

I en lett klisjéfylt artikkel i Dagbladet i går forsøker inkluderingsministeren å mane sine undersåtter til ro i debatten om integrering. Han tror ikke på faren for islamisering. Det store flertall av muslimer  har nemlig ikke ekstreme oppfatninger. I stedet taler han varmt om behovet for inkludering og dialog mellom muslimer og andre. Vi må ut av den onde sirkelen som deler nordmenn inn i "vi" og "dem", sier Lysbakken.

Så langt, så vel.

Men så går det galt. For selv ikke inkluderingsministeren består testen. Han greier ikke å skriver en liten artikkel om inkludering engang uten å skjelle ut "høyresiden", Frp og Siv Jensen. Forutsigbart nok får han derfor svar fra Siv Jensen i dag.

Inkluderingsministeren ville ut av den onde sirkelen og slutte å dele nordmenn inn i "vi" og "dem". Men det var ikke helt sant: Hvis bare "dem" kan være Fremskrittspartiet og Siv Jensen – og ikke muslimene – så går det tydeligvis greit.

Mitt råd til Lysbakken er dette: Si hva du mener, og så kan Siv Jensen si hva hun mener. Du trenger ikke å bruke tid på å demonisere Frp. Du er inkluderingsminister nå.

1 kommentar
  1. Merkverdig at du er så enig med Lysbakken.
   Flertallet av muslimer er ikke ekstremister, du gjentar det, som Lysbakken, i det evinnelige, ja mange av dem har til og med en jobb eller utdanning! Og da er alt greit med innvandringen og alt ser så lyst og positivt ut.
   De fleste, selv mange blant SVere, er klar over at Lysbakken er fullstendig virkelighetsfjern. Han tror han kan oppnå politisk gevinst ved å demonisere FrP, mens det i realiteten er FrP som tjener på det. Burde du ikke da stille spørsmålstegn ved din egen virkelighetsoppfatning rundt innvandring- og integreringspolitiske spørsmål?

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg