Lønnslogikk

Fem direktører i staten tjener mer enn statsministeren, melder Aftenposten, som tydeligvis mener at det er rart.  Det minner litt om SV, som tidligere har uttalt at ingen her i landet fortjener å tjene mer enn statsministeren. 

Ifølge Aftenposten har de fem direktørene ansvaret for "noen av de mest utskjelte" offentlige virksomhetene i landet. Veidirektøren er "sjefen for det som er blitt betegnet som Europas dårligste veier". NAV-direktøren har hatt "et år med knallhard kritikk som følge av mange ubehandlede saker, feilutbetalinger og økt ventetid". Jernbanedirektøren har ansvaret for "enorme problemer, rekordstore forsinkelser og rasende kunder", mens helsedirektøren er ansvarlig for "økende ventelister, feilbehandling og store underskudd" i "et av verdens dyreste sykehusvesener". Forvarssjefen er ganske ny, men overtar etter "flere år med hard kritikk av dårlig økonomistyring og ineffektiv ressursbruk".

Alle tjener godt, men har altså ansvaret for etater, som alle har store problemer.

Jeg skjønner likevel ikke hvorfor det er så galt at statsministeren tjener litt mindre enn dem.

Han har jo ansvaret for alle etatene.

2 kommentarer
    1. Statsministern er jo kun et formidligsledd for vårt nye Overhus LO. Det ligger ikke mye ansvar og innsats i slikt et arbeid. Følgelig er det ikke noe lønnsgrunnlag av dimensjoner. Som resultatlønn vurderer jeg statsministern’s lønn eksepsjonelt høy!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg