Menneskerettighetsekstremister

Mannen bak Oslo Freedom Forum, Thor Halvorssen, har gjort den ekstreme venstresiden i Norge fly forbanna. De er sinte fordi noen, som de mener er på den politiske høyresiden, engasjerer seg i kampen for menneskerettighetene. De er sinte fordi noen, som de mener er på den politiske høyresiden, får en posisjon i mediene. Og de er veldig sinte, fordi noen tillater seg å mene at Hugo Chavez ikke er Guds gave til menneskeheten.

Magnus Marsdal har vært i fistel (men mest på telefonen til NRK) siden Oslo Freedom Forum startet.

Erling Borgen virker så sint på et bilde i Dagsavisen i dag at jeg ville nølt med å vise det frem til et barn.

Men Stein Ørnhøi tar kaka: "I politikken er noe av det verste jeg vet menneskerettighetsekstremister", sier Ørnhøi, som muligens utløser anerkjennende nikk fra sine venner på venstresiden.

Menneskerettighetsekstremister

Smak på ordet.
 
Spør om det går an.

Menneskerettighetene er de rettighetene vi alle har, fordi vi er mennesker.

Menneskerettighetene er våre aller mest grunnleggende rettigheter.

Så hvordan kan det mest grunnleggende bli ekstremt? Kan noen forklare det?

4 kommentarer
  1. Det får være måte på kreativ sitatredigering! Her er Stein Ørnhøis sitat, i helhet: “? I politikken er noe av det verste jeg vet menneskerettighetsekstremister, som bare bryr seg om menneskerettigheter à la carte. De som overtar nå er nettopp en slik gruppering, mener Ørnhøi.” (Dagsavisen 11. mai 2010)

  2. Håkon Kolmannskog må være ganske radikal og rød om han mener at den av Kristin Clemets utelatte del av Ørnhøys setning, endrer noe i denne saken.

  3. Interessant betraktning fra Håkon Kolmannskog, som har sin bakgrunn fra Rødt og ser ut til å gjenta det sosialistike etos om at menneskerettigheter er “borgerlige friheter”, altså ikke “virkelige” friheter.
   Kolmannsskog ser ikke ut til å være uenig med Ørnhøis forakt for hva han kaller menneskerettighetsekstremisme. Regner da med at Amnesty som utelukkende er opprettet med tanke på å jobbe for menneskerettighetene havner i samme kategori, og påfølgende er det verste Kolmannsskog og Ørnhøi vet?
   Man kan jo også undres over hvorvidt den samme forakten finnes overfor EMK, en konvensjon som har institusjonalisert rammeverket for beskyttelsen av sivile og politiske rettigheter i Europa – dvs har BARE hatt beskyttelse av menneskerettigheter som sitt fokus.
   Hvorvidt Ørnhøi og Kolmannskog virkelig deler denne forakten for “menneskerettighetsekstremistene” vet de best selv – men med tanke på bakgrunnen så skulle det ikke forundre meg.

  4. Bildet du viser til, ble tatt for lenge siden. Kommentarens saklighetsnivå taler sitt tydelige språk.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg