Fornøyde rektorer

I en debatt i Dagsnytt 18 i kveld skrøt Helga Pedersen av Stoltenberg-regjeringens bevilgninger til universiteter og høyskoler. Da programlederen innvendte at rektorene ved landets universiteter ikke deler hennes oppfatning, men tvert om er misfornøyd med bevilgningene og mener at de er utilstrekkelige til å møte den såkalte yngrebølgen, etterlot Helga Pedersen inntrykk av at det er slik det er dømt til å være. Eller som hun mer presist uttrykte seg, slik jeg hørte det: – Jeg tror aldri vi havner der at rektorene sier at det er nok penger, og at de er fornøyd.

Argumentasjonen ligner på den Trond Giske brukte da han forleden møtte UiO-rektoren til debatt: Det nytter ikke å bevilge mer til universiteter og høyskoler, for uansett hvor mye som bevilges, får Regjeringen bare kjeft og lite ros. Dette helt i motsetning, visstnok, til kulturesektoren, der Giske fikk mye ros for skarve 20 millioner kroner.

Men både Giske og Pedersen tar feil. Universitetsrektorene er ikke små barn som roper "skal ha, skal ha!", uansett hva som bevilges. 10.oktober 2003, rett etter at statsbudsjettet for 2004 var lagt frem, sto dette å lese i Aftenposten:

"Oppsiktsvekkende nok mottok Aftenposten i går en pressemelding der det ble uttrykt tilfredshet med forslaget til statsbudsjett. Kvalitetsreformen er så godt som fullfinansiert og kan gjennomføres, mener Universitets- og høgskolerådet (UHR) og fungerende leder i Universitets- og høgskolerådet, rektor Gunnar Stave.
(…) UHR har selv kommet frem til at høyere utdannelse må få 1144 millioner kroner mer for å realisere reformen, og det er akkurat det Regjeringen foreslår."

Så til Helga Pedersens opplysning: Det utenkelige har allerede skjedd.

.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg