Skattelistene

I dag er SVs lykkedag. I dag er skattelistene lagt frem, og det er en åpenhet SV er veldig begeistret for. Ingen er varmere forsvarere av åpenheten om skattelistene enn nettopp SV.

Høyre, derimot, er blant de skarpeste kritikerne. Høyre har derfor i dag lagt frem et forslag i Stortinget, som skal bidra til litt mindre åpenhet om skatten.

På et annet området er det helt omvendt: Når det gjelder åpenhet om skolene, er SV veldig restriktivt. Høyre, derimot, vil gjerne at det er mest mulig åpenhet om skolenes ressurser og resultater.

Man kunne mistenke begge partier for bare å løpe egeninteressens ærend: SV vil beskytte lærerne. Høyre vil beskytte de rike.

Men så enkelt er det ikke. Det er nemlig en vesensforskjell på de to sakene:

Åpenheten om skattelistene berører individer og dermed personvernet.

Åpenheten om skolene berører ikke individer og dermed heller ikke personvernet.

Likevel later mange i pressen som om de er prinsipielle når de alltid har vært mest opptatt av åpenhet om skatten og minst opptatt av åpenhet om  skolen.

2 kommentarer
  1. For å parafrere Erik Syring: Idag er det lettere for foreldre å finne sine læreres inntekt enn hvor og når de fikk sin utdannelse (et faktum som for universiteter og høyskoler er tilgjengelig på alle websider.)

  2. Min hensikt med denne meldingen er kun å dela mi beundring av Kristin Clemet. Clemet har gode synspunkt i mange forskjellige samfunnstema, eksempelvis når det gjeld skuleverket. Hennar poeng når det gjeld skattelistene er også gode.
   Det er på tida å evaluera skuleverket i større grad enn i dag. Eg kunne ønska at det vart ein større debatt om kva fag som skal vera representerte i skulen. Musikkfaget bør utgå eller vera valgfritt (ein FrP politikar har poengtert det).
   Til Espen Anders sin kommentar over:
   Det er lett å finn ut deira utdanning om dei har mastergrad. Bruk Bibsys eller Frida.
   Eksempelvis finner ein mange Bibsys-treff på Kristin Clemet.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg