Pissing og hetsing

Det er mulig jeg begynner å bli gammel.

Kanskje det bare er jeg som ikke forstår at det er tøft når Anette Trettebergstuen kaster seg over PC’en for å diskutere med sine meningsmotstandere. “Klam klem fra Clemet” var en av overskriftene på en artikkel av Trettebergstuen forleden. Ikke så elegant, kanskje, men heller ikke støtende. Men i VG, noen dager senere, blir hun litt friskere: “Clemet hetser de sjuke“, heter det nå – uten at Trettebergstuen kan fremlegge et eneste sitat av noe jeg har sagt eller skrevet som kan minne om hets.

Men Trettebergstuens ordforråd er større. I Dagsavisen forleden, der hun ble bedt om å kommentere et mulig forlik med Høyre om uførepensjonen, svarer hun at det Høyre gjør, “er å pisse på arbeidsfolk”. Eller som hun utdyper: Partiet “svinger pisken over dem som er for syke til å jobbe”.

Presisjonsnivået i Trettebergstuens utsagn og skriftstykker er oppsiktsvekkende lavt.

Ordbruken, derimot, er bare oppsiktsvekkende.

2 kommentarer
  1. Kanskje man skal reflektere over at i dagens “MegMegMeg-samfunn” så får den som skriker høyest mest oppmerksomhet – selvom innholdet står til stryk – og noen år som folkets representant på stortinget burde være forbeholdt folk som har vist troverdighet og anstendighet over tid = tillitt og troverdighet!
   De tar plass i en begrenset hverdag- og burde trene seg på formuleringer i sine egne blogger…ikke søple til begrenset plass i det offentlige rom via media.
   Godt du tar til orde for “edruelighet”, hadde en mann gjort det ville Trettebergstuen (eller andre tilsvarende som Torkildsen fra SV) skreket opp bruk av mannlige hersketeknikker etc..
   Selv politiske motpoler får jo være litt edruelig i sine spissformuleringer..og vise minimum av respekt for andre personer som står opp med sine meninger!
   Jeg skriker i mitt eget lille univers med og mot rett og galt – og får fortjent kjeft hvis jeg stikker kniven/pennen for hardt i andre mennsker!
   Men så er jo det bare min “private treningsarena” som privatperson og samfunnsengasjert borger! Kanskje vi burde sende Trettebergsyuen tilbake til sin egen lukkede blogg for en oppdragelses-periode!!

  2. Jeg synes ikke Anette Tretteberg bestitter særlig mye injurjerende kraft. I allefall ikke når det gjelder hennes kritikk av meningsmotstandere.
   Alikevel vil nok mange mene det hele blir litt pikant når hun (mis)bruker ord som piss og klamme klemmer. Men akkurat det rammer jo henne selv – og ikke Kristin Clemets…

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg