Det gror på borgerlig side

I går ble jeg glad da jeg hørte Dagsnytt 18.

Byråd Anniken Hauglie (H) og skribent Karen Thue diskuterte Oslo kommunes kampanje for å rekruttere flere fosterforeldre til barn som trenger det. Debattens tema var rekrutteringsmetoden som kommunen bruker. Thue mener at kommunen nærmest reduserer barna til handelsvarer i sin kampanje, mens Hauglie, som riktig nok til en viss grad var enig med Thue, fremhevet behovet for å ta mange metoder i bruk, fordi behovet er så stort, og fordi det viktigste tross alt er å skaffe barna et trygt hjem.

Jeg syns begge debattanter hadde gode argumenter, men det er ikke poenget her.

Det som slo meg, var at det her var to unge, borgerlige, liberal-konservative kvinner som diskuterte med hverandre (uten at dét ble gjort til et poeng i debatten), og at de begge  fremsto som meget dyktige: De var kunnskapsrike, kunne artikulere seg og debatterte saklig.

For meg var det ett av mange tegn på at det nå skjer veldig mye positivt på borgerlig side i politikken. Det er stadig flere unge, dyktige mennesker (og mange kvinner!) som engasjerer seg, bl.a. i miljøet rundt Civita og Minerva. Litt av målet med Civita – å bidra til å skape et borgerlig-intellektuelt miljø – er i ferd med å bli en realitet. Det kommer forhåpentligvis til å berike samfunnsdebatten og styrke de liberale og konservative ideene i årene som kommer.

Det er også interessant å merke seg at ulike mennesker med ulike borgerlig-ideologiske ståsteder og tildels også delte meninger lever side om side og kan samarbeide og diskutere på en konstruktiv måte – slik Hauglie og Thue gjorde i går. Vi unngår de basketakene vi ofte har sett på venstresiden, og det tror jeg vi kan være glade for. Mens Hauglie er aktiv politiker, og Thue er en del av miljøet rundt Civita og Minerva.

Jeg, som ble politisk aktiv på 70-tallet, husker ofte tilbake til en tid da det nesten ikke var mulig å oppdrive unge kvinner på høyresiden i norsk politikk, og da det var vanskelig å finne interessante miljøer på borgerlig side,  fordi det eneste korrekte var å tilhøre “den gode”  venstresiden.

Nettopp derfor er det så gledelig å se det som nå skjer på borgerlig side – slik debatten i Dagsnytt 18 i går var en påminnelse om.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg