Ekskluderingsministeren

  • 18.02.2010 kl.13:36 i Blogg

I en lett klisjéfylt artikkel i Dagbladet i går forsøker inkluderingsministeren å mane sine undersåtter til ro i debatten om integrering. Han tror ikke på faren for islamisering. Det store flertall av muslimer  har nemlig ikke ekstreme oppfatninger. I stedet taler han varmt om behovet for inkludering og dialog mellom muslimer og andre. Vi må ut av den onde sirkelen som deler nordmenn inn i "vi" og "dem", sier Lysbakken.

Så langt, så vel.

Men så går det galt. For selv ikke inkluderingsministeren består testen. Han greier ikke å skriver en liten artikkel om inkludering engang uten å skjelle ut "høyresiden", Frp og Siv Jensen. Forutsigbart nok får han derfor svar fra Siv Jensen i dag.

Inkluderingsministeren ville ut av den onde sirkelen og slutte å dele nordmenn inn i "vi" og "dem". Men det var ikke helt sant: Hvis bare "dem" kan være Fremskrittspartiet og Siv Jensen - og ikke muslimene - så går det tydeligvis greit.

Mitt råd til Lysbakken er dette: Si hva du mener, og så kan Siv Jensen si hva hun mener. Du trenger ikke å bruke tid på å demonisere Frp. Du er inkluderingsminister nå.

Stikkord:
hits